breaking news

Utskrift av hus

Utskrift av hus

oktober 25th, 2019
CNC-teknik
Bild av: https://wematter.se/3d-printade-hus/

Den här tekniken är till för att göra 3D-tryck av hus. Materialen som används är inte bara begränsat till metall och plast. Ett material som används är även betong till att bygga hus eller till och med små samhällen. Med hjälp av betongutskrivarna så kan man bygga ett hus på väldigt kort tid som inte kostar mycket.

Man bygger väldigt mycket för hand och tar inte hjälp så mycket av 3D-utskrivarna. Man har inte använt den här tekniken så länge, så det är därför. Den här tekniken kommer antagligen vara större i framtiden än vad den är nu.

Det finns väldigt många fördelar med 3D-utskrift, en fördel är om en familj skulle förlora sitt hus på något sätt så är det hyfsat billigt att bygga upp huset igen med hjälp av tekniken. Nackdelar med tekniken är att 3D-skrivaren är väldigt stor och klumpig. Det gör så att skrivaren inte kan bygga så stora hus.

Någonting som är intressant är att under tidigare år tillkännagav ett företag vid namn ICON att det hade lyckats 3D-skriva ut ett hus som var 350 kvadratmeter, priset på det blev 10 000 dollar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.