breaking news

Proteser

oktober 25th, 2019 | by Samuel Svedin
Proteser
AI - Artificiell Intelligens
0

Principen bakom proteser är ju förstås så att människor eller djur som har förlorat till exempel en arm kan få en ny, även om den inte är riktigt. Det unika med proteser är att det kan ge amputerade människor en chans att känna sig som sig själva igen samt att det kan göra saker som det förut inte kunde, till exempel att springa.

Det här är en video med en kille som använder proteser för att springa https://www.youtube.com/watch?v=9KbS6h8_ZDw .

Innan man uppfann moderna proteser använde man trä för att göra mer primitiva proteser som träben eller om man förlora en hand kanske man fick en krok, men för det mesta fick man inget alls. Och även om man fick ett träben till exempel, så var det ändå väldigt obekvämt och man fick ofta stickor samt infektioner. Både träben och krokar är vanligtvis kopplade till pirater men man använde   det innan också.

Fördelar med att göra proteser på det nya sättet är att det alltid blir bättre än det vart förut det finns ingen risk för infektion och det är mycket bättre anpassat nu mera vilket betyder att det inte kommer vara lika obekvämt. Samt att nu mera finns det proteser som gör att man kan röra på fingrarna och sådant, vilket är mycket bättre än en krok, krokar är fortfarande coola dock.

Bild från: https://www.turbosquid.com/zh_cn/3d-models/robotic-hand-rigged-3d-model-1142543

1177 om proteser: https://www.1177.se/Orebrolan/behandling–hjalpmedel/hjalpmedel/olika-typer-av-hjalpmedel/hjalpmedelssortiment-for-region-orebro-lan/proteser/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.