breaking news

3d-skrivna hus

november 6th, 2019 | by Walaa Al Chalabi
3d-skrivna hus
CNC-teknik
0

Man kan ju bygga olika hus för hands, maskiner och med teknik. Men om man tittar noggrann från olika synpunkter, då vet man att man kan bygga ett hus på ungefär 24 timmar genom att använda sig av CNC-teknik. 

Alla företagen brukar bygga hus som ett sätt som de kommer ha en otroligt låg kostnad. Denna CNC-teknik är så billigt och tar inte så lång tid, det därför används denna teknik mest i fattiga länder för folk som är i ett farligt läge så att alla de kan få ett hus. Det tar mycket längre tid om man bygger ett hus på det vanliga sättet för händer och med maskiner än att bygga med denna teknik. 

Det bra saken som man kan nämna med denna teknik är det kostar mindre än att bygga ett hus med hjälp av många maskiner och personer. Man slipper att betala ut löner för personer och hyra för maskiner. 

Plast och betong är en nackdel sak med detta sätt som man kan använda sig av. Det vill säga att man inte kan använda sig av något annat material exempelvis trä. 

Principen med 3d-utskrivna hus är att det är mer enkelt och tar inte lång tid att skriva ut ett hus än att många personer ska bygga det. Unika egenskaper kan man peka på kostnaden som det är enklare och bättre för samhället för att det är billigare än ett hus som många personer deltog i och byggde för hand. 

En annan princip kan vara att hjälpa och skapa säkra hus för de personerna och familjer som exempelvis inte har bra ställe att bo i så bekväma. Tidigare i samhället fick man inte bygga hus genom att använda sig av många olika material eller med hjälp av 3D printers. Det var bara många personer och maskiner som användes och allt jobb var för hand. 

Den här video visar hur tekniken fungerar: https://www.youtube.com/watch?v=nH-zpnoNLEU
Den här är en bild på ett hus som är 3d skriven

Källor :
http://abrespond.se/3d-printade-hus/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.