Olika vindkraftverk

maj 21st, 2019 | by Svante Eklöf

Den vanligaste är en horisontalaxlade verk, den består av fundament, torn, rotor med rotorblad samt maskinhus. De kategorier som finns är, miniverk, gårdsverk, medelstor anläggning och stor anläggning. Miniverk är totalt 20 m hög och har en rotordiameter på max 3 m. Ett gårdsverk definieras på en totalhöjd på 20-50 m eller en rotorbladsdiameter på över 3 m. en medelstor anläggning har kraftverk med överstigande 50 m eller en anläggning med 2 eller flera kraftverk. En stor anläggning består av minst två kraftverk som har en totalhöjd på över 150 eller om det är en anläggning med 7 eller flera kraftverk.

Källa

https://www.falun.se/kampanjwebbar/oversiktsplan-falunborlange/strategiska-fragor/vindkraft/olika-typer-av-vindkraftverk-och-vindanlaggningar.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.