Hur lång tid tar det för ett vindkraftverk att betala tillbaka sig energimässigt?

maj 21st, 2019 | by Svante Eklöf

Siemens gjorde ett test på hur lång tid det tar för fyra olika vindkraftverk att betala tillbaka sig energimässigt. Det menas med energin som används för att tillverka dem. De gjorde beräkningar på två havsbaserade typer med 80 kraftverk och två landbaserade typer med 20 snurror. Det tar 10,5 månader för en 4MW vindturbin med växellåda den ska kunna betala tillbaka energin som behövdes för tillverkningen av den. Medan det tar 9,5 månader för en 6 MW som inte hade en växellåda. Under en livstid av det 6 MW kraftverket kommer den producera 33 gånger så mycket energi som behövdes till dess tillverkning. Och 80 stycken sådana kraftverk kommer att producera kommer producera 53 miljoner kWh, då sparar man 45 miljoner ton koldioxid jämfört med fossila bränslen.

Källa

https://www.nyteknik.se/energi/sa-snabbt-ger-vindkraften-overskott-6396597

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.