breaking news

vindkraft

maj 14th, 2019 | by Maria Alnaser

Vindkraft-förnybart och utan koldioxidutsläpp

Vindkraft är viktig energikälla som släpper inte koldioxid i luften. Detta är därför kallas vindkraft för ren energi. Vindkraft är oändlig potential som kan ersättas fossilt bränsle, det som kan hjälpa till att minska globala uppvärmning.

https://www.fortum.se/om-oss/vart-foretag/var-energiproduktion/vindkraft-fornybart-och-utan-koldioxidutslapp?gclid=CjwKCAjwq-TmBRBdEiwAaO1en45ijeai-VpdM8r3kYjMdB2YupldRbS150ocRwa5YSTFfTpktcrAiRoCEuQQAvD_BwE

Vindkraft

Att välja vindkraft som källa kan bidrar till att öka andelen förnybar el och påverka klimatet på ett bra sätt. Sverige och Europa försöker att använda vindkraft som energikälla för att skydda naturen hur mycket de kan från klimat ändring. Vindkraft motsvarar 10 procent av all elproduktion i både Sverige och Europa. 

Fördelar med Vindkraftverk

  • Vind är en oändlig energikälla
  • Kan användas som ett stöd till vattenkraften
  • Ett effektivt sätt att producera förnybar energi med mindre kostnader.

Nackdelar med vindkraftverk

  • Det kan vara farligt till fåglar och fladdermöss för att de kan krocka med vindkraftverken.
  • Skuggning från rotorbladen kan också upplevas som störande.

https://www.bixia.se/producent/varfor-valja-bixia/vindkraft

Små vindkraftverk

Ett vindkraftverk är består av vindblad, rotorskiva, generator, någon form av styrfena och styrsystem. Dessa delar kan fungera ihop för att ge energi på ett ekonomiskt sätt.
Man kan nu beställa små vindkraftverk hemma, för att kunna producera egen el och släppa betala extra kostnader. Detta kan också bidra till en renare miljö. Nya modeller av vindkraftverk är tystaste bland marknaders och anpassar vid låga vindhastigheter. Så de kan placera i tätbebyggt område. Nya modeller släpper extra kostnader för tillbehör som till exempel växelriktare, master, kablar, batterier etc.

https://www.windforce.se/vindkraftverk.php

Så här fungerar ett vindkraftverk

Ett vindkraftverk omvandlar vindens rörelser till elektrisk energi och detta sker genom att kraften från vinden förflytta från vindkraftverkens snurrande blad via axel och en växellåda till en generator. När det blåser mellan 4 och 25 eller 12–14 meter per sekund då kan vindkraften producera el . De bästa lägena i Sverige för el produktion finns på Gotland och Öland, på Västkusten och utmed Skånes kuster. I Sverige blåser mycket på vintern än i sommaren och det är bra för att mesta behövs av el är i vintern.http://www.energikunskap.se/sv/FAKTABASEN/Vad-ar-energi/Energibarare/Fornybar-energi/Vind/Sa-har-fungerar-ett-vindkraftverk/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.