breaking news

Läges- och rörelseenergi

maj 7th, 2019 | by Armin Zuberovic
Läges- och rörelseenergi
Energi
0

Allt innehåller energi och lägesenergi är den potentiella energi som ett föremål har beroende hur högt upp eller långt ner det befinner sig. Lägesenergin omvandlas till rörelseenergi om läget ändras. Ett exempel kan vara en cyklist som precis har ätit mat och fått i sig kemisk energi, sedan när cyklisten ska cykla upp för ett berg så omvandlas den kemiska energin till lägesenergi, rörelseenergi och värme. Cyklisten tar då en liten paus uppe på berget och då är hens lägesenergi som störst, sen till sist när cyklisten cyklar ner för berget så omvandlas lägesenergin till rörelseenergi. (Schoolido, 2014)

Källor: https://www.youtube.com/watch?v=8DZVUGY7Ouc

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.