bekvämare band

december 19th, 2018 | by Abdiasis Bile

  3D-printer Gips 

Relaterad bild

En speciell gips så man kan göra med hjälp av 3D-skrivare. Men tanken är att den ska bli lättare för patienten och bekvämare band, men inte bli lika klumpig som vanliga. Gipsen som är gjort av 3D-skrivare ska man kunna använda när du bryter din arm och i vanliga falla får du en stor gipsavgjutning och den är inte lika bekvämt. Den 3D-printat gips har många hål som gör att det inte bli lika varmt och de där hålen gör lättare för patienten att klia sig när han behöver men om vi jämför med en vanlig gipsavgjutning den är stor och tjock och det är svårt för person eftersom den är varmt. Även ett vanligt gips kan inte användas på vissa sätt till exempel “när du vill tvätta händerna eller duscha” till skillnad från det 3d printat gips som gör lättare för dig alla de lägena.

För- och nackdelar med 3D-printad gips

 

Det finns stora chanser med 3D-printad gips att personen läkas snabbare och det bli lättare för patienten att klia sig ifall han behöver.

Dessutom är gipsen mycket lättare än en vanlig gips, Och man kommer inte ha gipsen länge.

Men problemet med den här gipsen är att den tar lite längre tid för att till printa och det skulle vara bättre om man till printar innan man gör operation på patienten.

 

Användningen med 3D-printad gips

användning med 3D-printad gips är bara 20 minuter om dagen. även dej minskar läkningstiden med upp till 38 procent och ökar läkningstid upp till 80 procent över traditionella gjutningar.

tillverkning av 3D-printad gips kommer du att börja från en mängd olika material och sedan skala ner delar för att få en färdig produkt. 3D-utskrift fungerar dock. Här lägger du alltid till material. Även den här tillverkningen består av lager för tillverkning

 

Material

polyamid nylon; PA) Polyamid kan också framställas från cykliska om vi tar ett exempel är e-kaprolaktam. Och den här plasten uppfyller inte för farliga kemikalier.Man har gjort med en enkätundersökning med PLA utan tvivel är och den är miljövänliga. Men 77 % av de som medverkade i undersökningen ansåg att PLA var miljövänligt. och den är inte dåligt för naturen.

poly lactic(PLA; poly mjölksyra: är en polyester tillverkad av mjölksyra. Liksom många andra termoplaster kan den formas till både film och fiber. Även är plasten en naturligt nedbrytbar plast som inte uppfyller något av kriterierna för farliga kemikalier i naturvårdsföreningen. Man har undersökt att PLA-produkter släpper ut plast kemikalier när de kontaktas med vatten, så vi rekommenderar att du använder PLA i kombination med heta livsmedel. och Pla plasten borde räcka upp till cirka 2 månader.

Pla plast är viktigt för det här ämnet för att Pla plast innehåller stärka ämne såsom majsstärkelse eller sockerrör eftersom gipsen sitter utsidan av huden.

 

utveckling

Jag anser att det här ett bekvämare band eftersom den här gipsen är mycket lättare än en vanlig gips. Och den 3D-printat gipsen är bra miljön för att den innehåller miljö vanliga kemikalier som inte förstör miljön.

Jag tycker att den här utveckling skulle kunna hjälpa många andra som är inne i farlig situation såsom exempel militären som har brutit handen, kan de använda den här 3D -printat gips för att den vanliga gipsavgjutningen är jobbigt för militären att använda. Även det finns många fattiga länder som har svårt med att köpa bandage för att de kastar mer pengar och jag skulle rekommendera att de använder 3D-printad gips eftersom i Afrika är varmt och gipsavgjutning skulle vara svårt för de.

 

 

https://www.naturskyddsforeningen.se/node/35087/#C

 

MILJÖTIDNINGEN: Dokument – Polylaktid (PLA)

 

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2609601/3D-printed-plaster-cast-uses-ultrasound-speed-healing.html

 

 

 

Bildkälla: https://3dp.se/2013/07/05/sa-ser-framtidens-gipsbandage-ut/

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.