Luftvärmare utkast-Grupp 6

maj 9th, 2018 | by Bella Menard

Luftvärmare utkast

Luftvärmare fungerar genom att kall frisk luft sugs in i panelen (gjord av kanalplast och plåtplatta) och leds igenom en special konstruerad kanalsystem i panelen, utav aluminium rör i vårat fall. Materialet inne i panelen absorberar solens energi(plåt, aluminium) , såsom materialet utanpå (svart aluminiumfärg), och luften värms upp innan den blåses in i bostaden utan att förlora energin.

 

Sedan ska vi sprayfärga aluminiumrören, och plåtskärmen med aluminium svart. ”När man bygger en luftförvärmare använder man sig utav material med en hög värmekapacitet, som stänger in värme bra, och som släpper in värme bra.”. Därför använder vi svart, som absorberar mer ljusvågor. http://www.alltomvetenskap.se/nyheter/varfor-blir-svart-varmt

Måtten på panelen får högst vara 40x40x10 cm.

Vi ska också använda oss av böjbara aluminium rör. Den specifika värmekapaciteten för Aluminium är 0,9 (kJ/(kg*K)

På utsidan ska vi använda oss av kanalplast och täcka panelen med det. På sidorna ska vi ha två kartong rutor, och på baksidan en ”plåt ram”. På insidan ska det finnas aluminium rör, som är böjda som en orm.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *