breaking news

Elbilar

april 6th, 2018 | by Joakim Calderon Valdes
Elbilar
Smart samhälle
0

Problem

Idag använder människor bilar och fordon varje dag. Men ett stort problem med bilar är att dem släpper mycket koldioxid. I Sverige släpper en person cirka 3 ton koldioxid varje år och det finns över 4,8 miljoner personbilar i Sverige. Det blir cirka 14,4 miljoner tonkoldioxid per år av alla bilar i Sverige.

Idé

Att ha bilar som antingen släpper mindre koldioxid eller inget alls.

Lösning

Elbilar är lösningen på problemet. Elbilar släpper ingen koldioxid. Det enda koldioxid den släpper är tillverkningen av bilen men det skulle vara extremt mycket mindre än va bilar släpper ut per år. Problemet med elbilar är att man inte kan åka långa sträckor med dem och att dem även är mycket dyrare än vanliga bilar. Och att det tar mycket tid att ladda en el bil

Källor

http://www.civil.se/tips-rad/klimat/

bild: https://www.tesla.com/sites/default/files/images/software_update.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.