breaking news

Safety truck

april 5th, 2018 | by Jonathan Mäntylä
Safety truck
Smart samhälle
0

Varje dag dör det ett stort antal personer av trafikolyckor i världen. Många av olyckorna sker när man försöker köra om en lastbil på enfilig väg, med tanke på att lastbilar är ett stort transportmedel och oftast täcker hela vägen så är det svårt att ha sikt om det kommer någon bil i andra filen. I dagens läge är dom flesta väldigt stressade och med tanke på att lastbilar kör lite saktare men trots den dåliga sikten så är det ett måste att köra om så man ska kunna ta sig fort fram dit man ska och det är oftast då trafikolyckor händer.

Lösningen är att man ska ha en kamera längst fram på lastbilen och sen skärmar längst bak på lastbilen, då kommer den bilen bakom kunna se allt som sker framför lastbilen och då göra en säker omkörning, den här iden har utförts av Samsung som utförde iden nere i Argentina var det över 12 dödsfall per 100 000 invånare per år.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZetSRWchM4w

https://news.samsung.com/global/the-safety-truck-could-revolutionize-road-safety

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.