breaking news

Hyperloop

mars 29th, 2018 | by Paulius Kuzmarskis
Hyperloop
Smart samhälle
0

Problemet: Transporten i världen släpper ut för mycket koldioxid. Det kan skada hela världen och människorna som är i stader som har många gasbilar. Det finns redan en väldigt skadad del i ozonlagret som skadar några stader i USA och många människor blir seriöst brända med solens UV- Strålar. (Arkansas och California). Och Koldioxiden kommer mest från bilar som kör på gas och bus och tåg som använder energi.
Idé: Elon Musks plan att bygga en sorts av en stor kapsel som är accelererar och går upp till väldigt höga hastigheter som är driven av luft och vakuumkraft. Den här metoden använder energi men, en väldigt liten mängd av den komparerat till bilar och bussar och elektriska bilar. Hela saken var tänkt att den skulle köra 700/MPH men till just nu har de bara testad till 290 MPH

Lösning:
Det är inte så svårt att förstå, Det finns en vakuum, som suger nästan allt luft ifrån vägen som hyperloopens tåg kommer att ta vi gör det här för att det kommer inte finnas resistans när du kör snabbt, då betyder det att man behöver inte så mycket energi att köra tåget, så det är därför tåget har bara 2 stora ”propeller” i början och slutet av tåget.

Källor:
Ozonlagret: https://www.smhi.se/nyhetsarkiv/ozonlagret-har-borjat-laka-1.108767

Elon Musks Koncept till ”hyperloopen”: http://www.spacex.com/sites/spacex/files/hyperloop_alpha.pdf
Andra källor: http://www.spacex.com/hyperloop,
https://en.wikipedia.org/wiki/Hyperloop

Bild: https://goo.gl/images/ysDfYz

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.