breaking news

Smarta städrobotar

mars 12th, 2018 | by Samuel Ward
Smarta städrobotar
Smart samhälle
0

Introduktion
Det slängs över 1 miljard cigarettfimpar i Sverige varje år. Allt man måste göra för att se beviset är att gå utomhus, skräp är överallt. Våra mänskliga skräp-plockare som man ser i stan ibland är bara inte tillräckligt många, och om man skulle ha så många arbetare som man skulle behöva för att ta hand om allt skräp så skulle det bli väldigt dyrt för kommuner att betala.

 

Lösning
Min lösning är att utveckla städrobotar med så kallade ”klor” och dammsugare. De skulle använda dammsugarna för att suga upp mindre skräp som cigarettfimpar och godispapper och sedan skulle de använda ”klorna” för att plocka upp det större skräpet som kartonger, plastpåsar osv. Robotarna kommer kunna tömma sig på skräp själva i vanliga papperskorgar. För att se till att robotarna inte tar upp saker som inte är skräp så har alla matvaror, plastpåsar och cigarettfimpar en liten QR-kod liknande ikon som roboten kan skanna och använda för att se till att det som de tar upp från marken faktiskt är skräp och inget annat. För att ta sig runt kommer dom använda sig av liknande teknik som självkörande bilar använder sig av, kameror och radar.

Källor
http://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/miljo/avfall/
http://teknikensvarld.se/sa-har-fungerar-volvos-sjalvkorande-bilar-175502/
Bild: http://pixar.wikia.com/wiki/File:Wall%E2%80%A2e.png

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.