breaking news

Slöa batterier

mars 7th, 2018 | by Elliot Jangenstedt
Slöa batterier
Smart samhälle
0

Problemet med Dagens batterier/Litium

Det stora problemet med dagens batterier är att de laddar sakta. Det kan ta upp till 2–3 timmar att ladda en mobil, det är klart att vi har utvecklat snabbladdare men vi skulle istället kunna använda ett annat material till. EX som kan absorbera energi snabbare men frigör energin saktare. En blandning mellan litium och kondensator till. EX

 

Lösningen

Lösningen är en ny batterityp, idag har litiumbatterier funnits i snart 20år och man kan alltid vidare utveckla en befintlig typ men varför inte hitta på något nytt innovativt. Jag tänker mig en blandning mellan litium och någonting annat. Litium har ett energiinnehåll på 0.36–0,875 MJ/kg och det är riktigt bra men om man skulle kunna kombinera det med en kondensator till. EX så skulle vi ha ett riktigt bra batteri som skulle ladda snabbt på kanske 30–40 sekunder (Bara en ren gissning) men ladda ur på några timmar. Detta batteri skulle kunna appliceras i alla batteridrivna enheter

 

Länkar:

Nytt batteri som laddas tusen gånger snabbare än litium-jon batterier

Bild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.