Automatisering

mars 7th, 2018 | by Max Engström
Automatisering
Smart samhälle
0

Världen runt om oss blir bara mer och mer teknisk och automatiserat på många håll som i fabriker som exempel. Arbetarna som jobbar i fabrikerna blir utbytta mot en maskin som kan göra deras jobb snabbare och i slutändan blir det hela billigare än att ha anställda människor. Detta kommer att resultera med att människor blir utan jobb och de kommer drabbas av fattigdom och i slutändan så kommer de gå så långt att samhället kommer att fallera.

Min åsikt är att man ska sluta byta ut för många människor med maskiner och låta de ha kvar sina jobb. Om en massa människor får sparken ifrån sina jobb så kommer de inte ha någon inkomst till att köpa de saker som fabrikerna producerar. Visst företagen kommer till en början att tjäna en massa pengar men senare i framtiden så kommer konsumenterna inte ha några pengar att köpa saker för och de kommer leda till att företagen kommer att gå i konkurs och samhällena kommer att rasa och vi kommer att leva i misär.

Så tänk steget längre med hur det kommer att bli om man byter ut människor mot maskiner visst arbetet kommer att gå snabbare och det blir billigare men i slutändan så är det inte värt de. Jag tror att jag pratar för alla när jag säger att man är villig att betala lite extra för saker om det betyder att vårt samhälle kommer ha en bra och trivsam framtid.

Computersweden berättar lite om framtiden med robotar och hur jobben kan komma att försvinna. https://computersweden.idg.se/2.2683/1.666165/jobb-automatiserade-20-ar

 

Källor:

https://computersweden.idg.se/2.2683/1.666165/jobb-automatiserade-20-ar, hämtat 02-28-2018

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.