breaking news

Samlad post från Kina

februari 28th, 2018 | by Jimmy Alenius
Samlad post från Kina
Smart samhälle
0

(Jimmy: här skriver jag om det problem jag har valt) Sverige tar varje vecka emot ca 600.000 paket från Kina. Varor som köpts på sajter som Wish och Ebay.com skickas till mottagaren utan fraktkostnad och utan att beskattas. Alla dessa paket innebär en stor miljöpåverkan, att svenska företag utsätts för felaktig konkurrens och att Sverige missar ca en miljard i uteblivna skatter per år (källa: Postnord).

Idé

(Jimmy: här beskriver jag hur man kan lösa problemet) En lösning på detta problem kan vara att personer som handlar mycket från Kina kan använda en tjänst som samlar alla inköp gjorda inom Kina och sedan skickas tillsammans till Sverige. Fördelarna är mindre miljöpåverkan, fraktkostnaden blir mindre, hanterbar posthantering, mindre engångsavgifter och effektivare beskattning.

Exempel på lösningar

(Jimmy: här sammanfattar jag den information jag hittat på lösningar och hänvisar till källorna i form av länkar) Ett exempel på varuhanteringsproblemet är företaget TipTrans (https://www.tiptrans.com/) som hjälper till vid inköp och samlar paket.

Bildkällor

Förvald bild kommer från SVT’s nyhetssajt: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/jamtarna-handlar-julklappar-fran-kina

Artikelkällor

Många paket från Kina, från Postnords webbsida: https://www.postnord.se/information/om-postnord/en-foranderlig-varld/moms-pa-kinapaket/sa-hog-blir-nya-avgiften-pa-kinapaketen?gclid=Cj0KCQiAw9nUBRCTARIsAG11eidkJx1XTnpxUdtY-8Dys6C9P9vW2bR1wDlMo0gsEO6Q0eYrdgnppXkaAupSEALw_wcB

Tiptrans samordnar inköp och paket: https://www.tiptrans.com/faq

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.