Flytande städer

mars 2nd, 2018 | by adam göthberg

Flytande städer

Ide´

jag tycker att denna ide´med att skapa flytande städer är väldigt bra eftersom klimathot är större nu än någonsin förr med tanke på stigande havsnivåer, tsunamis och jordbävningar. Sen så är vi också överbefolkat i många länder och vissa länder har väldigt liten yta att vara på, till exempel tåg i Kina. Så istället för att fortsätta att överbefolka länder och städer, så tycker jag att det är en bra ide´att flytta till flytande städer. Vi har även plats för dom här “flottorna” eftersom om du kollar på jordens yta så är det mesta vatten, och om denna ide´funkar så kommer det bli revolutionerande. En annan sak som är bra är att vi både har materialet och tekniken till att bygga dessa “flottar” eftersom det finns väl uttänkta skisser och designer på hur dom ska se ut och hur dom ska funka/hur dom ska flyta. Den enda nackdelen och det enda som kan stå i vägen för denna ide´ är nog kostnaderna eftersom det kommer kosta väldigt mycket om vi ska bygga sådana städer och beroende på hur många vi ska bygga så kommer det såklart bli ännu dyrare.

Syfte

syftet med denna ide´är rätt enkel, det är att både minska överbefolkning i olika länder men också, om vi är på flyttande länder så kan vi inte få jordbävningar, stigande vattennivåerna kommer inte att påverka oss och tsunamis kommer vi inte bli påverkade av (om vi inte är nära kusten till ett land).

Källor

Flytande Städer, Uppdaterat.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.