breaking news

Framtidens Bostäder

mars 2nd, 2018 | by David Evertsson

Framtidens Bostäder

Problem

I framtiden kommer det finnas fler människor i världen. Alltså kommer det att behövas bostäder till fler. Detta kommer antagligen att leda till att man får bo mer kompakt.

Lösning

Jag tycker att man ska bygga väldigt stora hus, som i 100x100x100 meter. Hundra meter högt, brett och långt, eller ännu större. Man kan ha lägenheter mitt i husen, utan fönster. Det kan man istället använda bildskärmar till. En bild skärm där man kan se vad som händer i realtid utanför fasaden. Men man kan använda den som man vill. Såsom en väderprognos, havsutsikt eller YouTube. Möjligheterna är oändliga och bara individen sätter gränser. Bildresultat för lägenhets korridor

Problem med lösningen

Ett problem med detta är att det kan bli väldigt mörkt. Man måste alltså ha flera lampor igång även under dagtid. Om man får lite ljus så kan det påverka sömnen. Men det finns ingen studie på detta så därför kan jag inte säkert säga det. Det går även åt andra hållet. Är det för ljust när man ska sova så blir det svårt att somna. Men med skärmarna kan man få det helt becksvart.

Frisk luft kommer in via ett ventilationssystem. Problemet med transporter i huset kan bli krångligt. Men jag tror att man kan göra hissar som går vertikalt och lodrätt. Dessa hissar finns redan men inte i så stor utsträckning. Även avloppen kan bli problem men det borde gå smidigt om ma har en huvudledning genom hela huset.

Det största problemet jag kan komma på är nödutgångar. Har man ett stort hus så tar det lång tid att ta sig omkring i det utan hissar. Men om man bygger alla väggar och tak brand säkra så kan inte elden sprida sig. Alla möbler i i lägenheten brinner upp, men den kan inte sprida sig om man har 4 lager gips i alla väggar och golv.

Det här huset kommer att bli väldigt dyrt att bygga men totalt så kan man få plats med 90 lägenheter på en våning. Och då är alla lägenheter 100 kvadratmeter eller 120 kvadradmeter. På 40 våningar blir det 360 lägenheter.

 

Källor

Hissen http://tjock.se/passet/art/349497/rolig_hiss_i_italien/

Sömnproblem https://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Somnsvarigheter/

Bild http://www.hogfjallet.se/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.