Vattenåtervinnande Dusch

oktober 12th, 2017 | by David Eric
Vattenåtervinnande Dusch
Utvecklingsbar idé
0

 

Vattenåtervinnande Dusch

 

Styrkor //Max

De styrkor som finns är att man återvinner vattnet så att man slipper slösa och använda lika mycket som man annars brukar göra. Med det här systemet så kommer man även att spara pengar på att slippa köpa lika mycket vatten för att man använder samma vatten som man har renat. Det tar mindre energi för man fraktar inte vattnet lika långt om man har reningsverket under sitt hus t.ex. Man kan även spara pengar och energi på att inte behöva värma upp vattnet hela tiden om man använder sig av en värmeväxlare som tar värmen från det gamla varmvattnet och ger det över till det nya vattnet.

Svagheter //David

Man måste gräva upp marken och se till att platsen verkligen är lämpad för installationen osv. Kan bli svårt att bo i huset medans konstruktionen pågår p.g.a. att man måste gräva ner reningsverket under huset.

Möjligheter //Daniel

Bygget kan ta mycket plats beroende på hur stort man vill att det ska vara men det kan även vara väldigt litet beroende på huset och markytan osv. Väljer man att ha ett eget reningsverk bidrar det till att rören blir renare eftersom man slippar andras smuts.

Hot //Daniel

Det kan vara svårt att sälja p.g.a. att det kan vara svårt att övertyga kunden om varför man ska köpa duschen. Eftersom man gräver ner maskinen under marken är det en väldigt krävande installation som kan ta lite tid. Det kan också bidra till att man inte vila köpa vår produkt.

Konstruktion //Max

Rören som går under marken kommer att vara gjorda i plast för att man ska kunna böja de som man vill, sedan så kommer ledningarna som går upp till huset att vara gjort i rostfritt stål precis som ledningarna som man kan se i sitt badrum (ledningarna som transporterar varm och kallvattnet t.ex.) Det kommer att finnas flera olika filter för att se till att även de värsta smuts försvinner så att vattnet blir rent. Det kommer även att vara en kemikalier dosering som dödar bakterierna så att vattnet ska vara så fräscht som möjligt så att man kan duscha i det igen.

Kontroll //David

För att vara säkra på att man får det man har begärt så ska vi skicka exakta ritningar till tillverkarna för att det inte ska bli några missförstånd med idéerna vi kommer även att ha en anställd som åker till fabrikerna och ser över att arbetet sköts som det ska och att det blir rätt gjort detta kommer att ske 3ggr per år.

Planering/Tillverkning //Daniel

Med planeringen och tillverkningen så tänker vi tillverka själva produkten i egna verkstäder i Sverige och köpa material från företag i Kina för att det blir billigare. Vi hade också tänkt att ha hantverkare från vårat företag som installerar systemet åt köparen.

Marknadsföring //David

Vi hade tänkt ha samarbeten med byggföretag/vitvaruförsäljare, samt ha olika sorters reklam, t.ex. skyltar, reklam, visningar/presentationer av produkten osv. Vi tänkte också ha en hemsida där vi förklarar hur produkten fungerar och varför man ska köpa den. Vi tänkte också köpa annonser i bo-tidningar för där så är det många som t.ex bygger om hemma osv som kollar i dessa tidningar vilket ger oss en stor möjlighet att sälja produkten.

Försäljning //Max

Vi kommer att ha en webbsida på internet så man kan köpa produkten som vi säljer Vi kommer även att ha butiker där vi kommer att sälja produkten sedan så kommer vi även att försöka fixa samarbeten med en massa olika företag så att man kan få samarbeten med t.ex stora byggvaruföretag och vitvaruföretag så som t.ex Bauhaus. Vi kollade runt lite och hittade ett företag som säljer ett liknande vattenreningsverk som säljs för ca 45 000-55 000kr så det kommer nog vårat reningsverk också att kosta “ungefär”. Vi har beräknat att man sparar på pengar efter 25år då man inte förbrukar nytt vatten.

 

Service//Daniel

Vi kommer att erbjuda alla kunder service i form av att man antingen kan ringa, mejla och även komma till en av våra butiker och då så får företagets hantverkare komma och titta vad som är fel. Kunden som köpt systemet kommer även att få en garanti som gäller i upp till 5 år efter köpet.

Destruktion //David

Vi har tänkt använda detta materialet för att det blir lättare att ta isär. Vi hade också tänkt skruva ihop delarna och inte svetsa ihop dom så att isärtagningen underlättas.

Återanvändning//Daniel

Vi valde dessa delar för att de kan man lätt använda igen som t.ex. reservdelar ifall man skulle plocka ner hela bygget t.ex.

Återvinning //Max

Eftersom att bygget mestadels är gjort i rostfritt stål vilket kan återvinnas genom att smälta ner det och sedan göra något nytt av det. Det finns även en massa plaströr i konstruktionen som man också kan återvinna för att sedan smälta ner och göra något nytt av det. Filtren kommer vi att ta bort själva tyget ifrån de och sedan smälta ner plasten som finns för att sedan göra en ny filterbehållare.

 

Alla hjälpte till med alla punkter, vi visste bara inte att man skulle skriva vem som skrev vad.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.