Shopping Assistance

Shopping Assistance

oktober 12th, 2017
Utvecklingsbar idé

Denna appen kommer finnas i mobiler och vara gratis. Vi använder mobiler dagligen. De flesta handlar minst en gång i veckan. Vi på SAC (ShoppingAssistance Corporation) kommer göra det enklare för dig. Du skriver in din shoppinglista, vi visar vägen vart du ska gå till varje vara. Du kan skanna i mobilen och sedan bege dig till självskanning. Om du inte gillar självskanningen kan du använda appen som en karta och checklista. (David)

Självskanning gör det mycket enklare, du slipper stå och vänta i långa köer. Du har alltid telefonen med dig som gör det enklare. Checklistan i mobilen kommer att checkas av automatiskt. Vägen som visas är ditsatt i den mest effektiva vägen.  (David)

(Jesper)

De flesta som handlar har oftast en shoppinglista som står på en papperslapp. Hur lätt är det inte att tappa bort en papperslapp jämfört med en mobil?  (Jesper)

 (David och Carl Wilhelm)

Finansieringen sker genom att om t.ex. man skriver in spaghetti så visar den vägen till Barillas spaghetti t.ex. om Barilla har betalat för det. Man kan även ha popup reklam om annat än livsmedel. Det är viktigt att reklamen inte är jobbig så vi tänker att den ska vara i början och efter inköp. Annars kommer reklamen i vägen för användandet. Det är även viktigt att appen är gratis så att många laddar ner den. Vi kan tala av egen erfarenhet att man sällan köper appar. Kostar det bläddrar man bara vidare.  (David)

Styrkor: Lätt användning, förenklar vardagen, avlastar

Svagheter: Man glömmer att lägga in varor, om affärer inte vill samarbeta,

Möjligheter: Det finns mycket vi kan utveckla, det går att göra appen bättre. Vi tror att den kan hjälpa många och nå ut lätt.

Hot: Icas egna app, alltså konkurrenter (Vilket vi i dagsläget bara sett Icas som en konkurrent). Om inget företag vill jobba med oss. (David, Carl Wilhelm, Lukas och Jesper)

Planering: Vi tänker oss att det tar 3 månader för att programmera appen och komma igång och testa appen för att se om det finns buggar. Vi släpper den som beta så får folk berätta vad som är fel och vad vi kan ändra.

Tillverkning: Då tänker vi att vi anställer två programmerare i början men vartefter appen säljer mer så anställer vi flera.

Kontroll: Vi kommer kontrollera appen så vi ser att allting funkar som det ska och om det inte gör det så fixar vi det så snabbt vi kan.

Marknadsföring: Vi kommer att marknadsföra appen på facebook och även hos butikerna kommer det att finnas reklam för vår app.

 ( Carl Wilhelm)

 (Carl Wilhelm)

Facebook hade 77% av Sveriges befolkning som användare 2016. Våran annons kommer ju delas, och fortsätta delas är planen.

 

Försäljning: Den kommer säljas genom google play och appstore. Appen är gratis så den går att ladda ner för alla.

Service: Vi kommer kolla appen dagligen för att se till att allting funkar som det ska. Vi ska försöka hålla appen uppe 24/7 och ifall den går sönder så jobbar vi det hårdaste för att få upp den igen. (Lukas och Jesper)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.