breaking news

H20 sol, Fall 2

oktober 12th, 2017 | by Linnea Lindgren
H20 sol, Fall 2
Övrigt
0

H2O Sol

Kim och Bellas inlägg kommer

Försäljning

Marknadsföring

Vi hade tänkt att marknadsföra våran produkt med hjälp av att göra reklamfilmer,

affischer och annonser som visas innan till exempel Youtube klipp eller vid sidan

av artiklar på nätet.

Försäljning

För att sälja våran produkt hade vi tänkt att vi skulle sälja den via nätet så vi skapar

då en webbshop där vi kommer att kunna sälja produkten, som sen kommer att

levereras hem till den som beställt.

Service

Om produkten går sönder så hade vi tänkt att man skulle kunna ha något i

produkten som meddelar dem som producerar och skapar produkten att

det är något fel på produkten. Om det är till exempel en spricka i produkten kommer den skicka ett meddelande till någon service person, som sedan kommer att komma och fixa den eller byta ut produkten till en ny om den inte funkar.

 

Linnea Lindgren Te17A    
Bild: Linnea Lindgren  

Bränslecell Avveckling – Oskar Söderbom

Destruktion (nedbrytande av något sorts av ämne):

Litiumbatteriet kan återvinnas men det är en väldigt dyr process. Först måste man separera alla ämnen ur batteriet som mangan, kobolt, koppar, nickel, järn och andra tungmetaller. Vissa tungmetaller som kobolt eller mangan har en negativ effekt på ekosystemet och kan förgifta djur och människor genom luften och i vattnet. Det man gör är att först plocka isär litiumbatteriet mekaniskt för att sedan låta det behandlas med olika kemikalier för att separera metallerna. Litium, koppar, järn och nickel återvinns och de giftiga tungmetallerna som kobolt och mangan tas hand om i säkert förvar.

Återanvändning:

1. Aluminiumkanten kan återanvändas som en tavelram. 2. De elektriska ledarna av koppar kan återanvändas som kablar. 3. Boxen av rostfritt-stål kan återanvändas som en sittpall eller som en box för att förvara saker inuti. 4. Aluminiumröret kan återanvändas som avgasrör för bilar eller som 5. Det härdade glaset, om fortfarande intakt, kan användas som fönsterrutor till hus om man inte vill återvinna det. 6. Metallplattan från solpanelens botten kan återanvändas som en bokmarkering, kommer dock behövas svetsas isär lite. 7. Litiumbatteriet, om det inte är något fel på det, kan återanvändas till andra bilar.

Återvinning:

Vad kan man skapa av produkten när dess livstid är helt över? Härdat glas kan återvinnas genom att smälta ner det till vanligt glas för att sedan använda det som förpackningsglas eller glasull. Aluminiumet kan smältas ner och återvinnas som aluminiumburkar, aluminiumfolie, tunna plåtar eller stekpannor etc. när det smälts ner.

Det rostfriastålet kan återvinnas gång på gång och används till byggnader, konstverk, klockor, rakblad, matlagning, you name it. Det kan återvinnas till bokstavligt talat allt och det har en betydligt högre livslängd än de andra metallerna. Mer än 90% av allt rostfritt stål smälts ner och används sedan igen, för att sedan bli någon typ av produkt som kan återvinnas nästan oändligt många gånger, och det minskar utsläppen av växthusgaser. Det rostfriastålet består av järn, krom, nickel men även i vissa fall molybden och andra legeringsämnen. De bra metallerna i litiumbatteriet som koppar, litium, järn och nickel kan smältas ner och användas till nya batterier. Därför rekommenderar vi H2OSol eftersom hela produkten kan återvinnas, brytas ner eller återanvändas på något sätt efter att dess livstid är över.

Bilder:   https://www.blocket.se/stockholm/Billiga_Optima_bilbatterier_batbatterier_38877968.htm
http://www.norrkopingvattenavfall.se/nyheter/norrkopings-returpunkter-topp/
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sigle-recyclage.jpg

Källor:

 

http://www.sol.energi.me/solpaneler/ (fakta om solpaneler och solceller) http://www.atervinningscentralen.se/web/page.aspx?refid=132 (aluminium) https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=zSkVY8HgkRA (rostfritt-stål) http://www.batteriatervinningen.se/modul/nastan-75-av-innehallet-i-varavanligaste-batterier-kan-gora-nytta-igen (fakta om litiumbatterier) http://www.fsglass.se/wpcontent/uploads/2015/10/ByggvarudeklarationHardatglas.pdf (härdat glas, sida 2, punkt 7:1 och 7:2) https://www.expressen.se/motor/elbilarnas-batterier–sa-paverkar-de-miljon/ (litiumbatteriet) https://www.nyteknik.se/energi/lovande-metod-for-atervinning-av-litium- 6823366 (litiumbatterier)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.