App – Houseupgrader

oktober 10th, 2017 | by Emil Wallberg
App – Houseupgrader
Utvecklingsbar idé
0

Houseupgrader 

Design

  • Idé

Appen ska vara ett medel för att uppgradera sitt hus för att göra det mer miljövänligt och energi snålt. Du kommer att kunna skriva in din budget och vad du vill anpassa bättre samt vilken utrustning eller status du har på ditt hus och eller dina produkter idag såsom isolering, fönster, ventilation, uppvärmning, belysning, kyl, frys, spis etc. Därefter kommer du få förslag på energi snålare produkter/lösningar inom ramarna för din budget. Tanken är att det ska vara länkat till olika nätbutiker och /eller lokala företag. Det kommer också finnas en funktion där du kan anlita/få offerter från olika hantverkare för till exempel installationer, ombyggnadsarbeten eller andra lösningar som kan vara aktuella.

  • Analys

Det finns kalkyler för att räkna ut ens energieffektivitet på olika saker men inget sammansatt verktyg för att mäta energieffektiviteten på allt i ett hus som sedan kan ge rekommendationer för vad man kan utveckla. Så våran kommer vara ett bra sätt att ha en samlad plats för uträkningen av allt som har med energi i huset att gör till exempel isolering, ventilation och vitvaror.

Appen ska vara ett sätt att göra det lättare och mer tillgängligt för husägare att optimera sitt hus så att det blir så energi effektivt som möjligt. Appen kommer att visa hur mycket du sparar både ekonomiskt och vilken miljönytta förändringen skulle vilket kan leda till att husägare blir mer intresserade av att investera i de produkterna/tjänsterna eftersom det blir enkelt och de kommer att se vilken besparing och eller miljönytta investeringen ger, både direkt och över tid.

Då appen ska täcka ett väldigt brett område kommer appen att hela tiden kunna vidareutvecklas och nya funktioner, produkter, lösningar, företag etc läggas till vartefter. Det skulle kunna finns möjlighet att skapa en hel serie med appar, en för hus/boende, en för bil/transport, en för miljövänlig/ekologisk/närodlad mat o.s.v.

  • Konstruktion

Appen kommer att navigeras genom en popout meny som kommer att sitta längst upp i vänstra hörnet. I menyn kommer det finnas kategorier som du väljer beroende på vad du vill ändra eller införskaffa till exempel om du funderar på att skaffa solpaneler så kommer det finnas en tab du kan gå in på för att kunna skriva in information om var du vill ha solpanelerna, vilka förutsättningar och yta du har och sedan kommer appen kalkylera vad det kommer kosta efter dina förutsättningar, hur många solpaneler det blir, hur mycket el det är troligt att du kommer producera per år och hur lång tid det kommer att ta att spara in din investering av solpaneler.

I appen kommer det även finnas externa hänvisningar till exempel till energimyndigheten med information om olika bidrag för energieffektivisering då man kan söka bidrag för solpaneler och andra energieffektiviseringar.

Då det kommer vara omöjligt att ha alla typer av produkter registrerade i appen så kommer det finnas en avancerat och en förenklat fönster då du i den avancerade skriver in den exakta energiförbrukningen för produkterna du har i rummet och på den förenklade så skriver du in vilket år de är från så gör appen ett antagande på ungefär vad produkten använder baserat på när den gjordes.

Av Emil Wallberg

 

 

Tillverkning

  • Planering

Vi måste veta hur vi vill att appen ska se ut och sedan ta kontakt med något företag som skapar appar, anordna ett möte där vi berättar hur vi vill att appen ska se ut och vilka funktioner appen ska ha.

  • Tillverkning

På mötet kommer vi fram till när appen ska vara klar och så får företaget arbeta på appen under den tiden.

  • Kontroll

Eftersom vi vill att appen ska bli så bra som möjligt så vill vi ha kontakt med dem under tillverkningen av appen så mycket som möjligt.

Av Carl Ringqvist

 

Försäljning

  • Marknadsföring

Vi vill att våra kunder ska bli nöjda vilket vi kommer göra genom att dom får ge till 10 personer som får säga vad som är bra och vad som är dåligt och detta kan hjälpa oss att förbättra den när allt är bra enligt dom här 10 personerna. Vi kommer köpa in vår reklam i husartiklar, byggtidningar, Sociala medier osv.

  • Försäljning

Vi hade tänkt att appen ska vara helt gratis. I appen finns det reklam för tjänster ifrån andra företag som vi vet kommer hjälpa dig och så att det inte blir något fuskbygge. Vi kommer ta 5% av pengarna som ni betalar till tjänsterna. Detta kommer ge oss möjlighet att göra appen så bra som möjligt.

  • Service

Vi ska ha en online service. Vi kommer att ge studenter/gymnasieelever chansen att hjälpa och om kunden blir nöjd får den en grön checkmark och då får han/hon en belöning på 5kr och för varje missnöjd kund (röd checkmark) så får han/hon mindre trafik kopplat till dom alltså att den inte får lika många kunder att hjälpa. Vi kommer ha koll på samtalen som får röda checkmarks så att kunden inte ljuger om hjälparen. Detta kommer göra vår service lättare och bättre att använda.ax

Av Dylan Björkegren

 

Avveckling

Alternativ 1

Sälja Appen till organisationer/företag som är intresserat, för att tjäna pengar som vi kan använda till ett annat projekt.

Alternativ 2

Vi kan göra en open source där våra kunder kan antingen ändra/utveckla Appnen eller laddar ner och använda.

Alternativ 3

Ta bort Appen från alla möjliga nedladdnings källor men låta våra kunder som redan har Appen att behålla den.

Av Adnan Hussein

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.