Advanced Refugee Shelter

september 26th, 2017 | by Daniel Banea
Advanced Refugee Shelter
Utvecklingsbar idé
1

Daniel Banea, Claudia Svensson,

Pontus Eliasson, Bilise Duressa Mabesha

TE17A

Advanced Refugee Shelter

“Räddar liv, ger hem, ger trygghet.”

Flyktingläger i Afrika

Skrivet av Bilise Duresha Mabesha

Vi har kommit på en ide som skulle kunna göra det lättare för flyktingar i bl.a. Afrika att hitta någonstans att bo tillfälligt. Enligt ”sverigeforunhcr.se” finns det totalt 65,3 miljoner flyktingar runtom i världen, och när de väl anländer dit de ville så kommer de vara i stort behov av ett tillfälligt boende. Många familjer har flytt från sitt land till andra länder och bor i ett i ett flyktingläger i de mindre städerna. Där finns det inte tillräckligt med mat, inget rinnande vatten att tvätta sig med men även inget värme, sjukvård eller el. Man blir också tvungen att laga mat över öppen eld vilket gör det ännu svårare att överleva beroende på omständigheterna. Tälten som flyktingar använder sig av är oftast smutsiga, har dålig luftcirkulation och klarar knappt av att skydda flyktingarna mot regn.

Vi anser att Advanced Refugee Shelter skulle ge de i behov av tak över huvudet högre chanser att klara sig. För att kunna sälja våra tält tänkte vi på att komma i kontakt med bland annat TV-kanaler, radiostationer och tidningar som skulle i sin tur leda till att personer köper våra tält. Efter tälterna köps ser vi till att dessa transporteras till flyktingläger runtom i världen där tak över huvudet behövs, och vi kommer även att se till att dessa monteras på rätt sätt.

 

Solpaneler

Skrivet av Pontus Eliasson och Daniel Banea

Våra tält kommer att använda sig utav solpaneler för att fånga in solenergi och omvandla det till elektricitet. Detta skulle leda till att tältet kan drivas med förnybar energi istället för att drivas på jordens bekostnad. I tältet kommer man även ha en elspis som enbart fungerar på el, detta minskar också gaserna som brukar användas annars för att kunna ha en fungerande spis. Genom att köpa våra tält så bidrar man till en grönare framtid och säkrare tält för de som är i stort behov någonstans att bo. En solpanel tillverkar cirka 150W per kvadratmeter. Elspisen som kommer att följa med tältet kommer att behöva 1500W och lampan som också följer med kommer att behöva 50W. Tältet kommer att ha sammanlagt 15 stycken solpaneler på taket som tillsammans kommer att få ut 2250W.

 

DESIGN

Skrivet av Daniel Banea

Tältet kommer att vara 5 meter lång och 3 meter bred, den kommer alltså att ha en area som är 15 kvadratmeter. Den kommer att vara ihopbyggt av presenningar och även en genomskinlig presenning som kommer att användas som ett fönster. Beroende på hur soligt det är där tältet kommer att sättas ut kommer solpanelerna att få fram olika mängder el, men solpanelerna bör alltså i genomsnitt få ut 2250W.

SPONSORER

Skrivet av Daniel Banea

För att kunna utföra genomföra tillverkningen av tältet hade vi tänkt försöka skaffa sponsorer för vårat företag. Några potentiella sponsorer skulle kunna vara bland annat UNICEF, UNHCR, Röda Korset och Läkare Utan Gränser.

Med pengar som vi får från våra sponsorer kommer vi kunna utveckla tältet ännu mer vilket kommer att hjälpa till i framtiden för företaget. Tack vare det kan man då ha råd med att ha flera solpaneler på tältet. Detta kommer i sin tur att leda till att de kan framställa mer el.

 

SAMMANFATTNING

Skrivet av Claudia Svensson

Det som är bra med Advanced Refugee Shelter är att man kan erbjuda skydd för flyktingar när de behöver det som mest. De får tak över huvudet men även el för att kunna ha en lampa och en elspis tack vare solpanelerna. Vi tycker att våran produkt kommer att hjälpa de som är utsatta väldigt mycket, och också att vårat tält kommer att leda till att det blir mindre utsläpp i naturen tack vare att vi använder oss bara utav återvinningsbara råvaror, alltså solenergi. Våran produkt kommer att göra att många fler flyktingar får bättre tillfälliga hem istället för att behöva oroa sig och inte kunna sova på natten på grund av vädret.

 

Källor och referenser

Källor och referenser

http://3.bp.blogspot.com/-aY_mHsKec0c/T3Laz66Y-jI/AAAAAAAAApQ/5mAc8kX2mbk/s1600/AH_ND_SM_IDPCamp_10.JPG

http://www.system-tents.com/wp-content/uploads/2014/07/CNY-TA-1604.jpg

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBMpA4_nYxZzueGHlbV530xX6TVZaGZvf68qQfBhu2sZWr0vacLQ

https://www.google.se/search?rlz=1C1GGRV_enSE759SE759&tbm=isch&q=t%C3%A4lt+i+afrika+flyktingl%C3%A4ger&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwj8sbLv_snWAhVGYZoKHXFmBeEQvwUIJCgA&biw=1242&bih=580&dpr=1.1#imgrc=0cfxX9BgeIGJeM

One Comment

  1. Glöm inte lägga in en “förvald bild” till ert inlägg så det blir snyggt på bloggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.