Bilar och Cyklar

september 26th, 2017 | by Niklas Niva
Bilar och Cyklar
Utvecklingsbar idé
2

Nästan alla har en egen bil som dom använder varje dag för att åka till jobbet, handla mm. Det skulle kunna funka att alla hade elbilar, men det kommer ta mycket energi för att kunna ladda alla elbilar i en stad. Det blir mycket skillnad att cykla för du släpper inte ut någonting och du tränar samtidigt, att bara gå eller cykla till jobbet eller om man ska handla så tränar man och det är bara bättre. Vi har en väldigt stor kris med utsläppen från bilar.

Lösningen                                                                                                              

Det skulle kunna vara bra att testa att alla i en stad sluta åka bil och går istället eller tar bussen eller cykeln. Bilköerna skulle sluta, men det skulle självklart börja med cykel kö istället, då tar man bara vägen istället och så kan man flytta lite åt sidan om en buss eller spårvagn kommer istället. Att sluta åka bil hjälper också ekonomin. Det finns en fördel att åka bil och det är att man kommer dit snabbare men att cykla eller gå hjälper så mycket mer och det hjälper inte bara din hälsa eller din ekonomi, den hjälper även ekonomin och alla omkring dig. När du tar cykeln eller går gör du så att det blir att luften blir bättre och det är bra för oss alla, vi har ju en kris med utsläppen. Att sluta åka bil en stund skulle vara bra för oss alla.

 

Att inte åka bil

Styrkor: hälsan, ekonomi, miljön

Svagheter: det tar längre tid

Möjligheter: buss, cykel, gå

Hot: mer cykelolyckor

2 Comments

  1. Frat Bilge says:

    Låter utstrålande! Keep going.

  2. Glöm inte lägga in “förvald bild” så inlägget blir snyggt på bloggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.