Fosfor-sortering

september 26th, 2017 | by Fajsad Holsten
Fosfor-sortering
Utvecklingsbar idé
2

Problem: människor lämnar avföring som innehåller fosfor vilket är väldigt viktigt för växter. Men det spolar vi människor bort istället för att använda det till gödning.

Lösning: vi människor kan fixa det om all avföring åker till ett reningsverk där avföringen sorteras och vattnet renas. Sedan släpps det ut i stora högar. Därefter blandar man avföringen med jord och lastar det på lastbilar som sedan åker ut till olika bondgårdar och sprider ut jorden, vilket gör att växter växer mycket bättre. Om vi människor skulle göra det så skulle matproduktionen höjas med 50% om cirka 25 år. Vilket är bra, eftersom vi människor blir fler varje år på jorden och behöver fler resurser.

2 Comments

  1. Försök att undvika inlänkade dokument så mycket du kan. Det blir omständigt att läsa externa saker. Kopiera texten från ditt word-dokument och klipp in i ditt inlägg som text. Du behöver även ordna din rubrik så den speglar innehållet i din text.

  2. Glöm inte lägga in “förvald bild” så inlägget blir snyggt på bloggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.