3D-skrivare och återvinning

juni 12th, 2017 | by Ebba Tubbin
3D-skrivare och återvinning
Projektet
0

När man gör en 3D-skrivare så som jag gjort använder man mycket nya delar. I vissa fall köper man delar som man får flera av och kan då användas för andra projekt men annars är det delar som bara används denna gång. När jag gjorde min skrivare var det flera gånger som vi inte kunde fixa delar i tid och jag fick då använda delarna från en redan färdig skrivare. Det hade inte fungerat i början då jag behövt använda den andra skrivaren som mall men nu under slutspurten har jag återanvänt flera delar. Om man gör ett sådant projekt som det här är, krävs en hel del nya delar och det är då bra att kunna återanvända delar om man kan. Man kanske har motorer från ett annat projekt som man kan använda eller ett ardinokort som man kan återanvända.

Det finns redan sätt att göra laser skärare med hjälp av två DVD-spelare. Man borde då kunna göra en 3D-skrivare på ett liknande sätt. 2013 byggdes faktiskt en 3D-skrivare av återvunnet material. Man använde en gammal dot matrix printer och en flatbed scanner. Att använda återvunna material är också mycket billigare än att köpa nya.

Även om man inte använder återvunnet material när man bygger skrivaren kan man använda det när man skriver ut. 3D-skrivare kan använda väldigt många olika sorters material som metall, plast och man har även börjat skriva ut organiska delar som öron mm. Om man då kan börja använde de saker som vi slänger iväg, som exempelvis plastflaskor och metallskrot, som material när vi skriver ut något nytt istället för att använda nytt material som i slutändan inte hjälper någon eller något är inte det då bättre?

Ge plastflaskor från stranden nytt liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *