3D-Utskrift ->Fäste till Fartreglage

april 9th, 2017 | by Redaktionen Realgymnasiet

Fartreglage

I detta projekt kommer jag att skapa ett fäste till ett fartreglage som kommer sitta på en Radiostyrd buggy. Fästet kommer att ha formen av en  låda som man kan lägga ner komponenten i som sedan skruvas fast i ramen av buggyn. En prototyp i CAD kommer att skapas med programmet Adobe Autodesk Inventor och sedan konverteras prototypen till en .stl – fil för att sedan skrivas ut i 3d-skrivaren.

Anledningen till att jag valde att använda mig av programmet “Autodesk Inventor” är för att jag personligen tycker att det är ett väldigt användarvänligt och enkelt CAD-program när man väl har lärt sig grundfunktionerna ordentligt.

Jag har valt att lägga upp detta arbete på teknikprojektet.se för att jag vill ge andra personer chansen att göra ett liknande projekt med inspiration från detta.

[Här är en bild på prototypen i Autodesk Inventor]


Följande video visar de sista sekunderna från 3D-skrivaren:

Prototypens slutgiltiga utseende blev följande:

Detta projekt har varit givande på många sätt, dels genom att jag har fått en ökad kunskap om CAD i allmänhet och även om hur man använder en 3D-skrivare på rätt sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.