breaking news

Real VFX

januari 27th, 2017 | by Redaktionen Realgymnasiet
Real VFX
Design, Grafik & UX
0

Idé och syfte:

Vi har tänk göra en film om Realgymnasiet och våra nya lokaler. Vi tänk använda oss av effekter där man kan se information om de olika rum och klassrum som finns i skolan. Det ska filmas i tredje-person där personen går igenom korridorerna och kollar in i alla olika klassrum. Filmen ska vara fokuserad på teknikprogrammet i syfte att använda filmen som en sorts reklam för teknikprogrammet i Realgymnasiet. Vi ska också försöka redigera filmen så det ser ut som allting är filmat i en tagning.

Inspiration:

Min inspiration är den här videon där de har använt motion tracking till att få Donald Trump att spela dragspel.

Spridningskanaler:

 

Tekniska lösningar:

Skärmklipp 2017-01-27 10.50.28

Jag använder mig av Adobe Premiere för att få en bra övergång mellan de två olika klippen. Detta gör så att man får intrycket av att det är taget i en enda tagning, vilket är det vi försöker uppnå i våran film.

Vi klipper vid vita väggar så det blir enklare att få det att se ut som en tagning. Vi använder oss av en kontorsstol när vi filmar för att få bättre stabilitet i vår film, så att det inte blir så skakigt.

Mjuk och hårdvara:

 

En liten GIF på det vi håller på med 🙂 (detta är två olika tagningar)

D1.MOV_1

#inteklart 

“Don’t cry because it’s over, smile because it happened.”
― Dr. Seuss

 


Victor Wallentin, Teknik IT & Media
lkpte14vrwa@realgymnasiet.se
Realgymnasiet Linköping

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.