breaking news

Tecknad verklighet – Albin Moberg

november 25th, 2016 | by Redaktionen Realgymnasiet
Tecknad verklighet – Albin Moberg
Design, Grafik & UX
0

Jag hade tänkt att göra en bild som har en annan bakgrund som ger ett ny djup och en ny fantasi eller med andra ord selective color photography .

Inspirationsmaterial

Inspirationsmaterial

Grönare bil

Grönare bil

Original bilden

Original bilden

Bakgrundsbild

Bakgrundsbild

Syftet med detta projektet är att skapa en digital värld och använda det som konst.

 

Spridningskanaler

Pinterest är ett ställe som man kan dela med sig av bilder som kan ge inspiration och det används för att dela konst och annat som många uppskattar.

Tekniska lösningar

Detta är en jämförelse med Vector grafik och handritat

Detta är en jämförelse med Vektor grafik och handritat

Photoshop-filter

Det finns några sätt att göra projektet på som till exempel att göra bakgrunden svart och vit och sedan göra ett sorts cartoon layer som gör bakgrunden väldigt animerat och det får fram det jag skulle vilja ha.

Handritat

Det finns andra sätt att göra bilden som att rita bakgrunden som ger en mer svart och vit känsla men kan också ta mer tid som jag kanske inte har.

Man kunde använda en ritplatta tillsammans med Flash, Illustrator eller Photoshop

Frågan är väl om man vill Ha handritat eller om man vill ha det som en mer mjuk känsla. För uppgiften just nu så tror jag att det skulle bli bättre med att använda handritat för att få fram bättre känsla men på grund av tidsbrist så blir det att använda ett verktyg i Photoshop som heter Tröskelvärde.

 

 

 

Mjuk och hårdvara

Det finns många sätt att visualisera in idé och för det här arbetet så kommer jag att använda Photoshop för att det skulle bli enkelt att ändra på bilder i programmet. Jag använder mig också av camera raw som är bra till att göra bilder mer färgglada och används som ett verktyg innan man börjar använda bilden i photoshop, vilket händer om man tar RAW bilder.

Den bästa lösningen hade varit att använda sig av så kallat photoshop för att det är några verktyg som jag föredrar att använda hellre istället för indesign eller liknande program som använder vektorer.

Genomförande

Jag börjar med att Få ut bilen ifrån den första bilden med tanke på att jag redan har bakgrundenbara-bil

Jag gör det med ritstiftet i Photoshop.

Jag lägger in bilen i en bakgrund som jag har använt ett filter på vilket heter Tröskelvärde.

bakgrund-svart-och-vit

Sen så lägger jag ihop bilderna för att få fram ett resultat

Slutresultatet:

produktion-klar-kant-borta

Tidsbristen var det som höll mig tillbaka på den här uppgiften men jag tyckte att det blev hyfsat bra ändå, fick problem med rutorna för att det var färg i dem, så jag fick improvisera på dem med tanke på att den andra bakgrunden syntes. Det var svårt att ändra marken så att den inte skulle vara helt vit men jag tyckte att det passade in med lite svart asfalt.

Format

Jag använder .jpeg format för att det skulle bli bättre bilder istället för till exempel gif formatet som brukar ta mindre plats. Jag hade tänkt att lägga upp bilden på Pinterest vilket verkar fungera bra med speciella mått.

Utvärdering

Min idé från början var att jag skulle rita till bakgrunden men av problem med tiden så använde jag ett verktyg i Photoshop som var fungerade för att få fram känslan av en värld som är tecknad.

Jag kände att jag hade kunnat göra arbetet bättre, varav några bitar i projektet tog för lång tid.                                         Resultatet blev inte som jag tänkte mig men jag tycker ändå att jag fick till något som

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.