Double exposure bakgrundsbilder

november 25th, 2016 | by Bareq Al-Demlani
Double exposure bakgrundsbilder
Design
0

Jag hade tänkt att skapa en double exposure bakgrundsbild. Det jag fokuserar på är att blandar landskaps bilder med fotografier av djur för att få fram en double exposure bild.

andreas-6

king-cobra-hood+savannah_shrubs_mountains_sand_blue_sky_1920x1200_hd-wallpaper-382926= namnlost-2

 

Spridningskanaler

Mitt Projekt ska publiceras i bland annat Pinterest. Det på grund av att Pinterest är en bra spridningsväg för liknande saker som mitt projekt och inspirera andra. Jag skulle också tänka mig att använda Tumblr som en spridningsväg eftersom den har nästan samma principer som Pinterest och att den är ganska populär. Dribbble är också en bra spridningsväg för mitt projekt. Dribbble är en “community” sida där en designer kan ladda upp sitt arbete/skapelser till andra. Anledningen till varför Pinterest eller Tumblr passar är på grund av att dessa två spridningskanalerna innehåller olika kategori av verk med olika besökare. I dessa kategorier finns det bland annat “wallpapers” (bakgrundsbilder) mitt projekt passar in i detta kategori på grund av syftet med hela arbetet är för att skapa en bakgrunds bild och med hjälp av denna andningsvägarna kommer det finnas möjlighet för besökarna som hamnar i bakgrundsbilders kategori att hitta mitt projekt. Det är vanligt att en besökare i denna kategori är efter bakgrundsbilder. Pinterest och Tumblr har dessutom kategori inom Double exposure som underrättar spridningen av mitt projekt för just specifika besökare som är efter Double exposure verk. Tubmlr kräver dessutom max 20MB fil storlekt på bilderna och bilderna ska vara i JPEG eller PNG. En annan variant av likada bakgrunds bilder kan spridas visa Adobe Stock där en användare kan sälja sina verk och överförda filerna. Det krävs bara JPEG-format och 40MB max filstorlek, men Adobe kräver också fullt legitimering av verken. På grund av att dessa två bilder jag använder mig av kommer jag inte kunna sälja denna backgrundsbilden eftersom bilderna är inte mina och jag har inte rätt att kunna vidare sälja skapelsen av Doouble exposure. En annan bra spridningskanal är Reddit i kategorin wallpaper. Reddit har miljontals besökare och dessutom wallpaper kategori är stort också.

Tekniska Lösningar

Detta projektet kan göras på många olika sätt. Ett sätt kan vara att man gör själva ytan svart och vit och lägger till en färgad landskaps bild för att underlätta arbetet. Med hjälp av lagermask kan man göra stora skillnader mellan balansen i landskaps bilden och själva ytan. Som en användaren har man själv styret av hur bilden ska visas upp. Som en teknisk lösning kan det vara också att man själv kan ta kort på djur o.s.v och sedan skapa en Double Exposure. Tanken bakom Double exposure handlar inte bara om att det ska bara vara Djur och landskaps bilder, utan man kan själv välja vilken blandning man vill ha. Om det är Bil o.s.v… En metod för att skapa (DE) måste inte täcka hela mönster ytan som t.ex. ugglan i mitt arbete. Utan det finns olika typer av DE där de täcker bara delar av ytan. Som ett exempel vill man skapa en DE på en person så kan skaparen göra en DE effekt på ansiktet bara. Med hjälp av photophs effekter kan man blanda Double exposure med till exempel “Dispersion Effect” eller “Galaxy Logo Design” eller “Splatter photo”. Med hjälp av Liquify  verktyget kan en användare tillägga mer effekter för DE

Mjuk & Hårdvara

 Jag ska använda mig av Photoshop på grund av det har effekter som jag behöver för mitt projekt. Photoshop underlättar blandnings effekten mellan bilderna och dessutom balansen mellan bilderna kan man justera bra och enkelt. För att kunna utforma sitt projekt på ett bra och professionellt sätt så ska man använda sig av Photoshop. Beroende på vad man ska skapa så kan också att använda sig av olika program. Till exempel ifall man inte har en “landskaps” backgrundsbild så är det också möjligt att själv kunna skapa något backgrunds bild på andra program som In Design eller Illustrator. Sedan kan man med hjälp av Photoshop kunna blanda dessa två bilder och kunna få ut en Double Exposure bild.

Produktion nr2

13-3-6520445 motto-net-ua-87022 doubleexposureuggladone

Resultatet blev mycket bättre än vad jag trodde. Formatet på bilden är JPEG med tanken på att det är en backgrundsbild och upplösningen är 1920×1080 eftersom det är en stor bild från början och att det ska visas i full HD. Jag använder mig av 1920×1080 på grund av bilderna jag använder mig av har denna storlek och jag kan inte göra bilderna större på detta sättet på grund av att det kan påverka kvalitet på bilderna. När det gäller bakgrunds bilder så är en ansökare efter det största storleken på bilderna för bättre kvalité. Hade jag största storleken så skulle resultatets bilden vara i 4k resolution 4096×2160 på detta sättet är bilden på Ultra HD som kan användas på de flesta dagliga skärmar. Jag dessutom utgår på att skapa bilden för dator skräm och inte för mobil skärmar men med tanke på att det är ett annat “Ratio” måste bilden vara i så fall vara i 1242 2208 för IOS Iphone 7+för 9:16 ratio.

process

^Dokumentet^

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.